dinsdag 29 januari 2013

Afscheid van tante

Het voorbije weekend bleven we uitzonderlijk eens in Brussel. Een grijze hemel waar veel water uit viel, gepaard gaande met stormachtige wind dreven ons tot dit besluiten. We maakten van de gelegenheid gebruik om enkele huishoudelijke taken uit te voeren, zoals o.a. het afwassen van plafonds!

Vandaag dinsdag hebben we tante Alix ten grave gedragen. Bij manier van spreken dan. We namen van haar in intieme kring afscheid in een burgerlijke dienst vooraleer ze dan uitgestrooid werd op de strooiweide van de Oudenaardse begraafplaats op nog geen 5 meter van de urne van haar broer Paul, mijn pa.



Tante werd geboren op 12 februari 1921 en overleed op 22 januari 2013. Ze huwde nooit en haar ganse leven stond ze ten dienste van haar ouders, mijn grootouders, bomma en pépé zoals wij ze noemden. Ze was in haar jaren een goede naaister, we zouden ze nu een mode-ontwerpster noemen. Ze werkte in de Neerstraat in Oudenaarde in een stoffenwinkel "De Monive" genoemd en stikte daar veel dameskleden tot algehele tevredenheid van haar klanten en werkgevers. Bij het overlijden van haar ouders bleef ze in het ouderlijk huis wonen en later verhuisde ze dan naar het ouderlingengesticht van Etikhove. Mijn 2 zussen bleven haar bezoeken en verzorgen.

Dat tant'Alix moge rusten in vrede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten